Milline on võlamenetlusetappide praegune seis?

Statistika ja andmed

Tere tulemast lugema meie kolmandat postitust, milles anname kuupõhise ülevaate võlamenetluse etappidest. Selles postituses näitame, kui palju laene on võlamenetlusprotsessi igas etapis ning võrdleme, kuidas see on kuude lõikes muutunud.

Kuigi me oleme püüdnud suunata kõik laenud aruande esitamise ajaks õigesse etappi, võib vahel juhtuda, et võlamenetluse etappe pole õigeks ajaks uuendatud ja seega võivad üksikud laenud sattuda vale etapi alla.

Mida näitavad arvud?

recovery-by-stage-and-count-jan-2018

Miks see tähtis on?

Juhul kui sul jäi eelmine postitus lugemata, on esiteks kasulik tutvuda meie kolmeastmelise sissenõude- ja võlamenetlusprotsessiga. See selgitab kõike, mida sul on vaja teada igast astmest ja alaastmest, mida näed ülalpool. Varsti täiustame sinu Bondora kontol ülevaateid ja aruandlust, nii et sa näed, millises võlamenetlusprotsessi etapis on parasjagu sinu antud laen ja anname teada, mis juhtub igas etapis.

Miks on arvukalt Hispaania menetlusi, mis ootavad kohtusse andmist?

Kui vaadata ülalolevat tabelit, näeme, et suureneb nende Hispaania laenude arv, mis on parasjagu etapis „Valmistame ette dokumente, et anda maksekorraldus üle kohalikule kohtule”. Selliseid laene on Hispaania turul oluliselt rohkem kui teistes riikides. Seetõttu teeme praegu koostööd Hispaania partneriga, kes aitab meil ülejäänud menetlused kohtusse anda. Osa nendest edastatakse selle aasta jaanuaris-veebruaris ning selliste toimingute kiirus tõuseb eeldatavasti iga nädalaga.

On oluline märkida, et me ei muuda võlamenetluse staatuseks „Oleme esitanud nõude kohalikule kohtule, kuid pole veel saanud kohtuotsust ega maksekorraldust” enne, kui me pole saanud kohtuotsuse algatamise kinnitusnumbrit iga üksikjuhtumi kohta. Seda arvestades võib võlgnevusega laenu staatus muutuda enne, kui jõuame infot uuendada.

Miks on kohtutäituri aste oluline?

See on võlamenetlusprotsessis mitmel põhjusel tähtis samm. Kõige olulisem põhjus on see, et kohtutäituril on õigus külmutada võlgniku varad ja kontod kohustuste täitmise katteks. Kui see õnnestub, tekitab see samm tavaliselt laenuandjale rahavoogu ning sa näed, et sinu Bondora kontole hakkavad tulema sissemaksed.

Lugege meie blogi ka järgmisel kuul, et teada saada, mida näitavad jaanuarikuu numbrid.