Revolutsioon finantstehnoloogias: Microsoft ja Mastercard ühendavad jõud ning teised valdkonna uudised

Finantsnipid

Microsoft ja Mastercard on teada-tuntud. Mõlemad ettevõtted on suured tegijad ning olnud oma valdkondades teerajajad. Nüüd on need kaks hiiglast löönud omavahel käed ning see võib muuta kogu fintech-maailma ajalugu.

Mastercardi ja Microsofti koostöö toob finantstehnoloogiasse suuri muutusi
Mastercardi ja Microsofti koostöö toob finantstehnoloogiasse suuri muutusi.

Oma koostööga soovivad nad edendada ja arendada järgmise põlvkonna digikaubandust ja seadmeid ning teenuseid, mis rikastaks kogu valdkonda.

“Mastercard Labsi pilveteenuste arendus hakkab toimima Azure’i ning tehisintellekti tipptehnoloogia toel (AI). Mastercardi eesmärk on vähendada seeläbi riske ning tõsta uute e-kaubanduse tehnoloogiate kaubanduslikku konkurentsivõimet,” kirjutab FinTech Magazine.

Ühiselt keskendutakse digikaubanduse, finantsalase kaasamise ning muude uuenduste ja idufirmade edendamisele finantstehnoloogia valdkonnas.

Petturite vastu: Bondora lööb käed Onfidoga

2020. aasta on digikanalite ja tehnoloogia jaoks olnud plahvatuslik. Tervishoiukriisist tingitud karantiinis pakkus tehnoloogia inimestele võimalusi suhelda, töötada ja jätkata normaalset elu uuel moel.

Bondora alustas koostööd Onfidoga 2020. aasta juulis
Bondora alustas koostööd Onfidoga 2020. aasta juulis.

Ühes sellega vohab aga ka küberkuritegevus. Netipettused ei ole küll midagi uut, kuid on üha tavalisemad ning nende vastu võitlemine ettevõtete jaoks järjest olulisem.

Bondora jaoks on küberturvalisus väga tähtis. Tahame, et meie kliendid ei peaks oma andmete ja investeeringute turvalisuse pärast muretsema ning see on meie jaoks prioriteet number üks.

Hiljuti alustasime koostööd ettevõttega Onfido, mis tegeleb identiteedi kontrollimise automatiseerimisega kõikjal üle maailma. Nende turvalise ja sujuva isikutuvastus-protsessiga on klientide andmed ja investeeringud kindlates kätes.

Seadusandlus võtab ette EL-i fintech ettevõtted

Wirecardi hävingu järel teatas Euroopa Komisjon, et EL-i seadusandlus finantstehnoloogia ettevõtete osas vajab täielikku ülevaatust. Probleem on seda teravam, et finantsettevõtted on üha vähem traditsioonilised.

Euroopa Komisjon
Euroopa Komisjon vaatab üle fintech ettevõtteid puudutavad seadused.

“Tahame EL-i norme vastavalt kohandada,” ütles Valdis Dombrovskis Reutersile. Ta lisas ka, et ülevaatus kavatsetakse lõpetada veel enne sügise saabumist.

Eraldi keskendutakse ettevõtetele, mis alustavad idufirmadena ja millel puudub pangandusluba, nagu Wirecard, kuid mingil hetkel selle omandavad ning teenuseid pakkuma hakkavad. Just sellised juhtumid n-ö hallil alal tekitavad palju küsimusi.

Muutused seadustes võivad sisaldada uusi läbipaistvusnõudeid nimetatud firmadele, raamatupidamisreegleid ja standardeid turu kuritarvitamise kohta. Wirecardi juhtumi teeb ebatavaliseks see, et nende majandusaruanded olid pealtnäha usaldusväärsed. Selle tõttu on nüüd Saksamaa finantsvaldkonna valvekoer BaFin ja raamatupidamisstandardite asutus Financial Reporting Enforcement Panel uurimise all.

TransferWise’i väärtus üle 5 miljardi euro

Ka Bondora maksevõimaluste seas oleva TransferWise’i väärtuseks hinnati hiljuti 5 miljardit eurot. Uudis sai avalikuks möödunud nädalal, pärast seda, kui ettevõtte töötajad ja varased investorid müüsid aktsiate teisesel müügil oma aktsiaid 319 miljoni euro eest.

TransferWise on muutnud rahvusvaheliste ülekannete maailma
TransferWise on muutnud rahvusvaheliste ülekannete maailma

2011. aastal asutatud ettevõte on olnud väga edukas ning tihti räägitakse sellest kui Euroopa fintech-valdkonna ükssarvikust. Asutajate sõnul on selleaastane digiteenuste ja veebikannete kasv toonud neile kliente juurde.

“43% tõus TransferWise’i väärtuses näitab, et Covid-19 tõttu liigub raha rohkem veebis ja sularaha kasutatakse vähem,” teatab CNBC.

TransferWise’i kasutab rahvusvaheliste maksete tegemiseks rohkem kui 8 miljonit inimest ning platvormi igakuine piirideüleste maksete maht on üle 4,4 miljardi euro.

Need olid käesoleva kuu finantsuudised. Loe uudiseid, nõuandeid ja postitusi ka meie blogist. Või jälgi “@bondora_capital Instagrami, kus uudiste pealevool on veelgi regulaarsem.