Amazon muudab radikaalselt ostuharjumusi, naftahinnad langevad

Finantsnipid

Arvad, et kliimamuutus pole probleem? Euroopa sellega tõenäoliselt ei nõustu. Teadlaste sõnul oli möödunud talv senise ajaloo kõige soojem. Copernicuse kliimamuutuste teenistuse (C3S) andmetel ületas viimase kolme kuu keskmine temperatuur senist soojarekordit 1,4 kraadi võrra (Celsiuse järgi). Võrreldes viimase 30 aasta keskmisega oli see koguni 3,4 kraadi (Celsiuse järgi) kõrgem.

Eksperdid usuvad, et see on tingitud kliimamuutusest ja uutest ilmastikutingimustest:

kliimamuutusest

“Möödunud talv oli tõesti erakordselt soe. Kindlasti on kliima soojenemisel selles oma roll,” ütles Carlo Buontempo, C3S direktor.

Temperatuurid olid USA-s ja mujal maailmas enneolematult kõrged, sest külm õhk ei liikunud Arktikast välja ega levinud üle maailma, nagu ta tavaliselt talviti seda teeb.


Amazon on juba mõnda aega ahvatlenud inimesi kassavabade poodidega, kus kliendid saavad oma ostud sooritada ilma kassat läbimata. Nüüd teatasid nad, et tehnoloogiat hakatakse müüma ka teistele jaemüüjatele, kes seda soovivad.

Amazon usub, et tehnoloogiat, mis võimaldab klientidel lihtsalt poodides sisse ja välja kõndida, saab rakendada mitmetes valdkondades:

Amazon retail store

“Kas inimestele meeldib järjekorras seista?” küsib Amazoni asepresident Dilip Kumar retooriliselt. “Meie tehnoloogiat saab rakendada erinevate suurustega poodides ja erinevates valdkondades ning see teeb füüsilise poeskäigu tunduvalt mugavamaks olukorras, kus inimestel on aina vähem aega.”

Jutud selle uudise kohta hakkasid levima juba eelmise aasta lõpus, ent see on esimene ametlik kinnitus Amazonilt, et tehnoloogiat hakatake müüma ka teistele ettevõtetele. Varem kõneldi kinodest ja lennujaamadest, kus võiks samuti kassavabast tehnoloogiast kasu olla.


Börs kannatab koroonaviiruse ja Saudi-Araabia naftahinna languse käes. Dow Jones’i indeks koges suurimat langust pärast 2008. aasta majanduskriisi ning kukkus rohkem kui 2000 punkti ehk pea 8% vaid ühe päevaga. S&P 500 ning NASDAQ langesid samuti rohkem kui 7%.

Järgnevate kuude suurim oht on toornafta hind:

börs

“Toornafta mõjutab börsi hetkel rohkem kui koroonaviirus,” ütles Vital Knowledge’i asutaja Adam Crisafulli. “Kui Brent jätkab langust, ei saa ka S&P 500 selle vastu” lisas ta.

Toornafta hind oli 33,79 $ barreli kohta, mis on 50% vähem kui möödunud aasta samal ajal. Saudid teatasid hüppest tootmises, mis võib hinnad veelgi alla viia. Aasta lõpuks ennustatakse barreli hinnaks lausa 20 dollarit.

* Investeerimine on alati seotud riskidega ning investeeringud ei ole tagatud. Tootlus on kuni 6,75% aastas. Enne investeerimisotsuse tegemist tutvu ülevaatega riskidest, vajadusel konsulteeri spetsialistiga.