Kuidas koostada kuueelarvet?

Finantsnipid

Kuueelarve koostamine on suurepärane viis hoida kulud kontrolli all ja liikuda oma finantseesmärkidele üha lähemale. Tegelikult ei taha ju keegi oma ülejäänud elu elada palgapäevast palgapäevani. Et sellest harjumusest lahti saada, on vaja distsipliini ja otsusekindlust, kuni sa sellega ära harjud. Pärast seda tuleb kõik juba palju loomulikumalt ja sa suhtud kuueelarve koostamisse palju paremini.

Kui sa saad palka korra kuus, siis on kuueelarvel isegi veel kriitilisem tähtsus. Isegi, kui sa maksad kõik arved kuu alguses ära, siis kas sa tõesti saad öelda, et kuu lõpupoole ei teki mitte kunagi rahapuudust? Õnneks on kõik su enda kätes ja sa saad muutuste tegemisega alustada juba täna.

Tähtsad asjad ennekõike

Arvuta kokku, kui suur on su põhisissetulek iga kuu, see võib tulla täiskohaga või osalise ajaga tööst või mis tahes teistest sissetulekuallikatest. Siia ei peaks sisse arvestama:

  • preemiaid;
  • ületundidest saadud ebaregulaarset tasu;
  • kõikuva väärtusega investeeringuid.

Põhjus, miks sa pead teadma oma igakuiste sissetulekute absoluutset miinimumi, peitub selles, et see aitab sul vältida ebareaalsete (või ebausaldusväärsete) eelarvete koostamist.

Kui sa oled sellega hakkama saanud, maksa iseendale esimesena! Me arutlesime sellel teemal detailsemalt hiljutises postituses ning selle peamine mõte peitub selles, et enne kui sa ükskõik mille eest maksad, peaksid sa teatud protsendi oma netosissetulekust otsekohe kõrvale panema ja kasutama seda investeerimiseks. Nii nagu eelarvete koostamine, muutub ka iga kuu investeeringuteks raha kõrvale panemine järsku täiesti loomulikuks.

Arvuta oma arved kokku ja maksa need ära

Esiteks pead sa kõik oma arved (jah, kaasa arvatud jõusaali liikmetasu ja selle ajakirja tellimus, mida sa kunagi lugenud pole) sendi täpsusega kirja panema ja siis kõik kokku liitma. Arvutustabelid on sinu sõbrad! Alternatiivina on olemas hulk innovaatilisi ettevõtteid, mis pakuvad eelarve koostamise äppe täiesti tasuta.

Kuidas koostada kuueelarvet?

Järgmise sammuna peaksid sa kohe maksma ära kõik selle kuu olemasolevad arved, nii et sul ei teki kiusatust kasutada seda raha, mis sul nende maksmiseks kõrvale on pandud. Kui sa maksad arveid käsitsi, on üks lihtne ja samas efektiivne viis seda enda jaoks mugavamaks teha, seadistades automaatsed maksed. Enamik ettevõtteid tegelikult eelistabki seda ja sinu kasu selle juures on, et see välistab võimaluse arvete maksmine unustada, eriti siis, kui sa viibid välismaal või oled mujal hõivatud.

calculate your bills

Jaota oma raha ülejäänud kuuks

Nüüdseks oled sa maksnud endale ja ka kõikide arvete eest. Tore! Nüüd sa peaksid ülejäänud raha nädalate peale ära jaotama, asjadele nagu toit, meelelahutus ja seltsielu. Siinkohal me oletame, et sul on olemas hädaabifond juhuks, kui tekib mõni suur ootamatu väljaminek, mis võib esile tulla enne järgmist palgapäeva.

Sularaha vs. pangakaart

Nüüd oled sa oma raha jaganud ülejäänud kuu peale ära, aga kuidas sa kindlustad, et sa seda kava ka järgid? Lahendus on igaühe jaoks erinev. Mõned eelistavad omada sularaha ja jagada see võrdselt igaks nädalaks, teised aga leiavad, et see on keeruline. Proovi kasutada nii sularaha kui ka kaardimakseid ning otsusta siis, kumb on sinule sobivam.

credit-cards

Jää oma plaanile kindlaks!

Kui sa suudad vähemalt kolmeks kuuks kuueelarve koostamise juurde kindlaks jääda ja garanteerida, et su eelarve on täpne, avastad sa järgmistel kuudel, et rahaliselt on palju lihtsam hakkama saada. Seejärel ei mäletagi sa enam sellist aega, mil sa eelarvet ei koostanud.

Võib-olla sa juba koostad iga kuu eelarvet, aga täiesti teistmoodi. Jäta meile kommentaar ning anna teada, mis sinu puhul töötab.