Millest räägitakse praegu alternatiivse rahastamise vallas? Loe valdkonna viimaseid uudiseid siit

Finantsnipid

Bondora monthly news and mentions

Forbes avaldas kirjatüki alternatiivsel finantsturul toimuvatest kiiretest muudatustest. Kuna Suurbritannial on selles kõige suurem osa, siis nad nendivad:

„Prantsusmaa, Saksamaa ja Holland on nüüd peale Suurbritannia kolm suurimat alternatiivset finantsturgu, nende järel tulevad Soome, Hispaania, Itaalia ja Gruusia. Suurbritannia osa Euroopa alternatiivsel finantsturul kukkus 2015. aasta 81%-lt 73%-le 2016. aastal, kuna teised turud kasvasid kiiremini.”

* * *

AltFi kirjutas huvitava artikli krüptorahade populaarsuse tohutust kasvust ja tagamaadest, miks see varaklass tavalist investorit üha enam paelub.

„Äkiline massihuvi Bitcoini ja selle vennasvaluutade (Etherum, Litecoin, Ripple jne) vastu on midagi väga harukordset. Kõige hämmastavam on aga võib-olla see, et seda hullust juhib häbitu unistus saada üleöö rikkaks. Olgem ausad, enamik inimesi, kellel on krüptoraha, ei oma seda sellepärast, et nad usuksid, et mis iganes münt, mis neil on, oleks pika aja jooksul kuidagi praktiliselt rakendatav. Nad klammerduvad selle külge nagu mängurid võiduajamistel, endal dollarimärgid silme ees.”

* * *

CrowdFundInsider analüüsis raportit „Expanding Horizons”, mille avaldas Cambridge’i alternatiivse rahanduse keskus. Kaardilt on näha turg, mida mõjutab tugevalt Lääne- ja ka Põhja-Euroopa ning kus Bondora kodumaa Eesti jõudis teist aastat järjest esimesele kohale, arvestades alternatiivse rahastuse mahtu ühe elaniku kohta. Nad jätkavad:

„Ühisrahastuse tarbimislaenud on suurim alternatiivne rahastussegment Euroopas juba kolmandat aastat järjest. Need moodustavad 34%, selle järel tulevad ärilaenud (17%), müügiarvete vahendus (12%), omakapitalipõhine ühisrahastus (11%) ja vastukingitustel põhinev ühisrahastus (9%).”

* * *

GrowthBusiness kirjutab väikeste ja keskmiste ettevõtete näitel, et hoolimata alternatiivse finantsturu esiletõusust eelmise kümnendi jooksul eelistab 8 ettevõtet 10st endiselt traditsioonilist pangalaenu.

“Tindall Perry tehtud uurimuses “View from the Top” (ee “Vaade tipust”) võrreldi enam kui 200 suurelt ja keskmiselt ettevõttelt kogutud andmeid, et uurida suhtumist ettevõtete rahastamisse. Ettevõtte tegevdirektori Leyla Tindalli sõnul rõhutavad tulemused fakti, et teadlikkus ühisrahastusest võib küll olemas olla, aga rahastajad peavad nüüd süstima väikestesse ja keskmistesse ettevõtetesse usaldust, et peale pangalaenude ja arvelduskrediitide on olemas ka teisi usaldusväärseid rahastusvõimalusi.”

* * *

GTR arutles ELi makseteenuste uue direktiivi kasutuselevõtu üle ning kuidas see soodustab turul konkurentsi teket, mis omakorda viib rohkemate valikute ja paremate teenusetasemete tekkimiseni klientide jaoks.

„Täpsemalt öeldes tähendab uus regulatsioon seda, et klient saab nüüd anda kolmandatele osapooltele loa pääseda ligi oma finantsandmetele – andmetele, mida pangad on juba ajalooliselt hoidnud lukkude ja riivide taga. Mittetraditsioonilistele ärilaenuandjatele avab see täiesti uue võimalustemaailma.”

* * *

Finextra kirjutas sellest, kuidas Suurbritannia võrdlussait GoCompare avas oma API Fintechi firmadele, eesmärgiga koguda hulgaliselt tehinguandmeid enda analüüside jaoks.

„APId esitavad kokkuvõtte tehingutest ja teevad ennustusi tulevikus tehtavatele kulutustele, mis annab fintechi start-up’idele ülevaate klientide käitumismustritest, ilma et nad peaksid üles ehitama oma arendusmeeskondi.

GoCompare ütleb, et nad kasutavad anonümiseeritud andmeid, et välja õpetada ja ehitada fintechi kogukonna jaoks robustseid masinõppemudeleid, mis peaks lõpuks kasu tooma tarbijatele endile.”