P2P valdkond liigub üles ja teised märtsi uudised

Finantsnipid

FinVolution, Hiina vanim P2P-platvorm pöördus HSBC poole, et leida endale ostja ja ettevõte privatiseerida. FinVolution on New Yorgi börsiettevõte, aga kuna aktsiahinnad on langenud peamiselt koroonaviiruse tõttu 52 nädala madalaimale tasemele, on äri sattunud raskustesse:

HSBC China

Hiinas jaanuaris lahvatanud koroonaviiruse epideemia, mis nakatas üle 80 000 inimese ning nõudis üle 3000 inimelu, on ettevõtte rahalisele olukorrale, eriti laenude poolele, halvasti mõjunud, teatas ettevõtte tegemistega kursis olev allikas.

Loodetavasti suudab HSBC noore äri päästa ning leida neile partneri, kes ettevõtte privatiseeriks. Alles mõni kuu tagasi teatas Hiina valitsus, et kõik ühisrahastuslaenude pakkujad peavad lähiaastatel hakkama väikelaenu pakkujaiks.


P2P-maksete osakaal finantstööstuses kasvab aina ning see paneb küsima: kas 2020. aastal saab P2P-maksetest uus normaalsus? Fiservi vanemasepresident Matt Wilcox arvab küll nii, sest kliendid nõuavad kiireid P2P-makseid üha enam:

peer-to-peer payments

“Miks just nüüd? Sest klientide ootusted ning nõudmised finantsinstitutsioonidele on muutunud, olgu tegemist panga või laenuühistuga,” ütles Wilcox. “Finantsasutused omakorda kavatsevad kindlasti investeerida oma digitaalsete huvidega klientide ja liikmete osakaalu suurendamisse.”

Enim panustavad selle suuna arengusse milleenlased, kelle kalduvus eelistada P2P-maksete rakendusi ja teenuseid on kõrgem kui vanematel põlvkondadel.


Koroonaviirus on finantsturgudel hirmu külvanud ja ühisrahastus võib praegu olla investorite jaoks turvalisem valik. Neil Faulkner, ühisrahastusettevõtte 4thWay tegevdirektor märkis, et investorid, kes selle ebakindla aja üle elavad, võidavad:

p2p investments panic

“Investorid, kes säilitavad kaine pea ega satu paanikasse, tulevad sellest olukorrast välja rahuldavate või isegi paremate tulemustega … Investorid, kes ostavad kokku tualettpaberit ning püüavad oma ühisrahastuslaenud kõik korraga maha müüa, teevad suure tõenäosusega vea ning võivad isegi kahjumisse jääda.”

Nõudlus stabiilsete ja turvaliste investeeringute järele tõuseb kindlasti, kuna aktsiaturud on praegu koroonaviiruse tõttu väga volatiilsed.


P2P virtuaalne privaatvõrk pakub ajakirjanikele tasuta teenuseid. Orchid, krüpto-põhine P2P virtuaalne privaatvõrk, töötab hetkel ajakirjanike jaoks tasuta, et viimastel oleks lihtsam uudiseid ja infot üle kogu maailma jagada. Koroonaviiruse uudised on inimeste jaoks praegu ülimalt olulised, seega on see tänuväärt žest.

Uudisest teatas ettevõte blogipostituses, kus rõhutas ka ajakirjanike toetamise olulisust:

Orchid

“Orchid on praegu kõigile ajakirjanikele tasuta, et nad saaksid täpsele infole ligi ja samas võiksid seda ka jagada, sõltumata sellest, kus nad maailmas asuvad. Kui oled ajakirjanik, kirjuta meile aadressil [email protected], lisa oma artikli pealkiri ja ametitunnistus ning registreerime Sulle konto.”

*Investeerimine on alati seotud riskidega. Bondora kaudu tehtavad investeeringud ei ole tagatud, mistõttu ei ole garanteeritud Go & Grow’ kontole paigutatud vara väärtuse säilimine ning investeeringute lõpetamisel ei pruugi vara kohene tagastamine olla võimalik.  Tootlus on kuni 6,75% aastas, kuid eelmiste perioodide tootlus ei ole garantii järgmiste perioodide tootluseks. Enne investeerimisotsuse tegemist tutvu ülevaatega riskidest, vajadusel konsulteeri spetsialistiga.