Reketid kätte! Bondora 11:0 superstaar – Andres Kuusk

Bondora uudised

Sel kuul kohtute ühe tõelise sportlasehingega! Andres Kuusk on krediidiriski hindamise juht ja 11. Bondora superstaar. Ta on ka Bondora kontori lauatennise tšempion (sellest ka 11:0 pealkirjas 🏓), andmehuviline ning palju-palju muud.

Andrese moto on: "Elu peab lõbus olema. Ei tasu kulutada liigselt aega asjadele, mida Sa ei naudi. See kehtib ka töö kohta – töö peab tore olema."
Andrese moto on: “Elu peab lõbus olema. Ei tasu kulutada liigselt aega asjadele, mida Sa ei naudi. See kehtib ka töö kohta – töö peab tore olema.”

Bondora Superstaaride blogiseerias räägime bondorakate kirest oma tegemiste vastu, sellest, miks nad armastavad oma tööd, millised on nende investeerimiskogemused ning paljust muust põnevast, mida Sa nende kohta enne ei teadnud. Tähelepanu. Valmis olla. Läks!

Bondora superstaar #11 – Andres Kuusk

👱🏻‍♂️ Bondoras alates: 2015

🧑🏼‍🤝‍🧑🏼 Amet: Krediidiriski hindamise juht

⚠️ Osakond: Riskid

Andres liitus Bondoraga 2015. aastal andmeanalüütikuna ning on nüüd krediidiriski hindamise juht. Enne Bondorat töötas Andres professionaalse mõttseportlasena (teenis raha peamiselt pokkerit mängides). Ühel päeval aga helistas talle Bondora tegevjuht Pärtel Tomberg isiklikult ning muutis Andrese elu.

“Sellest ajast peale olen nautinud kõigi nende lahkete ja üliintelligentsete inimestega koos töötamist. Tunnen, nagu teeksin midagi kasulikku iga päev!”

Millega Bondora Sind karjääri vahetama ahvatles?

“Olin parajasti eluga sellises kohas, kus tahtsingi näha, kas suudaksin olla edukas mingis muus valdkonnas peale mõttespordi. Ka mu tollane tüdruksõber tahtis, et veedaksin rohkem aega temaga ja vähem pokkerit mängides. Need kaks asja kokku ja Pärteli telefonikõne õigel hetkel panidki mind mõttespordist loobuma. Algul mõtlesin lihtsalt pool aastat või aasta katsetada ning siis tagasi pokkeri juurde pöörduda, aga praegu, viis ja pool aastat hiljem, olen endiselt siin. Tegelen siiski mõttespordiga poolprofessionaalselt (nii palju kui võimalik), seega naudin mõlemat maailma.”

Andrese tavaline päev

Andrese töö on leida inimesed, kes laenumaksetega võlgu ei jääks. Mõnes mõttes on see tuleviku ennustamine. Vastutus on suur, aga Andres tuleb sellega suurepäraselt toime. Laua taga istumisele tasakaaluks naudib ta suhtlust inimestega, lauatennist ning naljatamist. Ta ei vaja igapäevaselt suurt midagi muud peale SQL-i ja lauatennise reketi.

Mis on Sinu töö juures kõige parem?

“Mind teeb väga rõõmsaks, kui (laenuvõtjate) võlanumbrid langevad ja sellega oleme viimasel ajal koos andmehaldusmeeskonnaga suurepäraselt hakkama saanud. Tunnen, nagu oleksin midagi kasulikku ära teinud ja see on väga mõnus.”

“Meil on Bondora lauatennisemängus üks eriline reegel – kui punktiseis on 11:0, peab kaotaja kontorisse viis liitrit jäätist tooma (mitte võitjale, kõigile). Kui see juhtub ja olen ise olnud võitja, siis ka see on väga hea tunne. Bondoras armastatakse jäätist.”

Mis on Sinu lemmik Bondora väärtus?

Minu lemmik Bondora väärtus on “Andmed võidavad!” Ehk, et oleme väga andmepõhised ning otsuseid ei tehta mitte kellegi arvamuse, vaid andmete põhjal.

Kuidas on siin töötamine Su investeerimisstrateegiat muutnud?

Ei olegi eriti. Olen väga laisk ja veel laisem investor. Bondora Go & Grow on ainus investeerimistoode, mida saan kasutada, sest see pakub suurepärast tootlust, kuid ei vaja sealjuures erilist investoripoolset pingutust. Panen vaid raha sisse ning istun ja lõdvestun.

Kui saaksid uuesti ülikooli minna, mis eriala Sa siis valiksid?

“Olen juba 12 aastat ülikoolis käinud, seega sinna ma tagasi ei tahaks. Kui nad just lauatennist ei hakka õpetama.” 😆

📚 Andrese raamatusoovitus:

Minu meelest on kõik Nassim Talebi raamatud lugemist väärt. “Fooled By Randomness” on hea ja “The Black Swan” veelgi parem!

Ja nüüd mõned lõbusamad küsimused!

Lemmik telesaade?

Ma ei vaata ega isegi oma telekat. Vaatan vaid tähtsamaid spordivõistlusi, nagu Wimbledoni maailmameistrivõistlused tennises ja seda internetis, kui leian mingi lehe, mis seda üle kannab.

Kas ananassil on kohta pitsa peal?

Ikka, miks mitte. Mulle sobib ananass iga toidu peal 🍍

Mis on Su lemmiktoit?

Lõhe. Millega iganes. Kasvõi ananassiga. Lõhe teeb alati mu päeva rõõmsaks. Ka peenetes liharestoranides tellin alati lõhet ja see teeb mu sõpradele palju nalja.

Millist toitu keeldud söömast?

Seened on vist ainus asi, mida ma ei söö. Halvad kogemused lapsepõlvest, mis muud. Pigem võtaks ananassi!

Mis on Sinu lemmiknali?

Sõber palus mul end kirjeldada kolme sõnaga. Vastasin: “Laisk.” 🤣

Ongi kõik! Meil on hea meel, et Andres tuli Bondorasse ning loodetavasti nautisid ka Sina seda lugemist. Järgmisel kuul tutvume 12. Bondora superstaariga!

Artiklis avaldatud vaated ja arvamused on seotud vaid selle inimesega ega väljenda Bondora ametlikke seisukohti.