Finantsettevõtted valmistuvad sissetungiks Suurbritanniasse

Finantsnipid

Ettevõte nimega Tink pakub juurdepääsu erinevatele pangandusandmetele üle Euroopa. Nüüd on neil selleks veel paremad võimalused, kuna läbisid just 90 miljoni eurose rahastusvooru oma toote arendamiseks ja Euroopas laienemiseks.

Rootsi äri ise ütleb, et nad on avatud panganduse platvorm, mis aitab pankadel ja finantsteenusepakkujatel uuest PSD2 direktiivist maksimumi võtta:

avatud panganduse platvorm

“2020. aastal on meie eesmärk siduda oma platvormiga rohkem pankasid ning jõuda rohkemate inimesteni,” räägib Tinki kaasasutaja ja tegevjuht Daniel Kjellén. “Tahame olla Euroopa eelistatum digipanganduse pakkuja ning laieneda üle mandri.”

Avatud pangandus on ehk Euroopa finantssüsteemi viiimase aja olulisemaid arenguid. Uus seadus lihtsustab kindlasti klientide juurepääsu oma finantsandmetele ning võimaldab rohkemate finantstoodete kasutamist.


Boeing püüab rasketest aegadest üle saada 10 miljardi dollari suuruse laenuga. 6 miljardit sellest on neile tegevuse jätkamiseks ning tarnijatele ja edasimüüjatele maksmiseks andnud Citigroup.

Boeingu aktsiahind langes 2019. aastal üle 100 punkti. Analüütikute sõnul võib olukorrast väljatulemine osutuda keeruliseks:

Boeing

“Hiljutiste sündmuste valguses võib Boeingu maine taastamine erinevatel turgudel kujuneda kulukaks ja aeganõudvaks ning risk püsib kõrge ka siis, kui Max pälvib oma sertifikaadi,” kirjutas Jonathan Root, Moody’se Boeingu juhtivanalüütik.

Hetkel on Boeing lõpetanud 737 Max lennukite tootmise, millega hukkus kahes õnnetuses kokku 346 inimest. Katastroofide tõttu vallandati ka ettevõtte tegevjuht Dennis Muilenburg.


Finantsraisakullid ootavad Brexiti lõppemist. Üle 1000 panga, varahalduri ja muu finantsteenuste ettevõtte soovib pärast Brexiti lõppu avada kontori ÜK-s. Selle eesmärk on ära hoida Euroopa ja Suurbritannia suhete katkemisest tingitud võimalikku finantskahju. Võib aga ka juhtuda, et ÜK jätkab Euroopa finantskeskusena veel aastakümneid.

ÜK majandusele on see kindlasti kasulik ning töökohad ja sellest tingitud võimalik kasv vaid teretulnud:

ÜK majandus

“Euroopa firmad hakkavad siis siia kontoriruume ostma, tööjõudu palkama, tellima juriidilist ning professionaalset nõustamist,” ütleb Bovill.

Ajastus on tõepoolest suurepärane, kuna äsja saavutas tööhõive ÜK-s enneolematu taseme. Ametlik tööhõive riigis oli 76,3% ja töötus 3,8%.


USA Rahandusministeerium väljastas triljoni dollarilise eelarvepuudujäägi tõttu esimest korda 30 aasta jooksul 20-aastase võlakirja. Sellega võidakse kauplema hakata juba mais ning see võib olla esimene keskpanga väljastatud võlakirjade reas. Tõenäoliselt vähendab USA nüüd 10- ja 30-aastaste võlakirjade väljastamist.

Uute finantsinstrumentidega püütakse leida riigieelarvesse raha:

Department of Treasury

“Püüame valitsuse tegevust rahastada nii, et see maksumaksjale võimalikult vähe maksma läheks ning vastavalt sellele valime ka uusi potentsiaalseid tooteid,” teatas rahandusminister Steven Mnuchin.

Rahandusministeerium võib väljastada veelgi rohkem võlakirju ning see 20-aastane võlakiri olevat emiteeritud ka pärast 50- ja 100-aastaste võlakirjade kaalumist.

*Investeerimine on alati seotud riskidega ning investeeringud ei ole tagatud. Tootlus on kuni 6,75%. Enne investeerimisotsuse tegemist tutvu ülevaatega riskidest, vajadusel konsulteeri finantsnõustajaga.