Kokkuvõte meie 2020. novembrikuu videotest

Bondora uudised

Novembrikuus jagasime mitmeid finantsnippe. Rääkisime sellest, kas säästukontoga on võimalik rikkaks saada, mustade päevade fondist, algaja investori vigades ja kõigi allahindluste emast – Mustast Reedest. Vaata lähemalt allpool.

Kas säästukontoga saab rikkaks? – Bondora

Me kõik tahame rikkaks saada. Kas säästukonto pangas on sel teel abiks?

Oled kindlasti seda proovinud. Kontot on mugav avada, sinna on lihtne raha kanda ning selle saab sealt igal ajal välja võtta. Halb on aga asja juures see, et intressimäär on väga madal. Sul veab, kui leiad 1,5% kõrgema intressimääraga hoiuse.

Niisiis, kuigi pank on väga mugav, kasvab raha seal väga aeglaselt. Arvestades inflatsioonimäära, ei kasvagi ta seal üldse, vaid hoiab lihtsalt väärtust ja rikkaks niimoodi kindlasti ei saa.

Õnneks on ka muid mooduseid, kuidas raha teenida. Kui investeerid varadesse, mis teenivad suuremat kasumit, võib Su raha Sulle väga kasulik olla.

Niisiis, kui tahad rikkaks saada, otsi investeerimisvõimalusi, mis pakuvad suuremat tootlust. Loe lähemalt meie blogist.

Kolm asja, mida mustade päevade fondi kohta teadma pead – Bondora

Kui 2020. aasta meile midagi õpetas, siis seda, et mustadeks päevadeks peab alati olema raha varutud. Siin on kolm asja, mida selle kohta teada:

1. See on tõesti vajalik

Pole tähtis, milline Su finantsolukord praegu on, natuke raha tuleb alati kõrvale panna. Kui oled mustadeks päevadeks säästnud, ei valmista rahalised raskused nii palju stressi. Olgu Sul siis vaja autot teenindusse viia, hambaarstil käia või lihtsalt uue töökoha otsimise ajal arved maksta ja süüa osta.

2. Kui palju tuleks kõrvale panna?

See on Sinu enda otsus. Soovitame aga säästa piisavalt, et katta 3-6 kuu kulud. Nii oled valmis pea igaks hädaolukorraks.

3. See on lihtsam, kui Sa arvad

Kui sead säästmise esikohale, on see palju lihtsam, kui Sa arvad. Ütlus “Maksa kõigepealt endale” peab paika ning on siinkohal edu võti. Kui oled palga kätte saanud, pane kohe mingi osa sellest mustadeks päevadeks kõrvale. Siis on see tehtud ning Sa ei kuluta raha kogemata ära. Raha kasvamist on ka väga motiveeriv jälgida. NIPP: Go & Grow’s saad seada endale eesmärgi ning vaadata, kui palju sissemaksed ja juurde teenitud tootlus Sind eesmärgile lähemale aitavad!

6 algaja investori viga, mida vältida – Bondora

Kui investeerimine on Sinu jaoks alles uus asi, võid sattuda mõnede laialt levinud lõksude või eksimuste ohvriks. Tahame Sind aidata! Siin on kuus algajate peamist investeerimisviga, mida Sina võid vältida.

1. Kogu raha pannakse ühte kohta. Riskide hajutamiseks peab portfell alati olema mitmekülgne.

2. Kogu vara investeeritakse korraga. Kui alles õpid investeerimist, ole pigem ettevaatlik. See võib tunduda igav, kuid see on parem kui kõigest ilma jääda.

3. Plaani puudumine. Eesmärgi saavutamiseks pead täpselt teadma, mida investeerimisega saavutada soovid.

4. Investeeritakse millessegi, mis on liiga hea, et olla tõsi. Uuri asja! Kui miski näib liiga hea, et olla tõsi, siis tõenäoliselt see nii ongi.

5. Arvatakse, et rikkus tuleb kiiresti. Investeerides peab olema kannatlik. See on pikaajaline protsess ja rikkaks ei saada üleöö.

6. Otsustatakse liiga rutakalt. Keerulistel aegadel võib tekkida tahtmine kogu raha korraga välja võtta. Pikemas plaanis tuleb see aga Sinu investeeringule kahjuks. Ära kiirusta ja pea meeles, investeerimine on pikaajaline protsess.

Nüüd tead, millised on kuus enamlevinud viga, mida algajad teevad ning kuidas neid vältida. Loodetavasti aitavad need nõuanded Sul oma rikkust kasvatada.

Must Reede on peaaegu käes – Bondora

Jälle on käes Musta Reede aeg ja oled kindlasti parimate pakkumiste otsimise lainel. Kuid kas pakkumine saab olla hea, kui Sa seda asja tegelikult ei vaja?

Allahindluste eesmärk on panna meid ostma asju, mida me tegelikult ei vaja. Must Reede on kõigi allahindluste ema. Kui oled tõesti mõnd tehnikavidinat juba kaua igatsenud ja see Mustal Reedel 75% allahindlusega müügis on, lase käia.

Kuid enne järjekordse fööni, köögitarviku või riideeseme ostmist, mida Sa tegelikult ei vaja, peatu korraks ja mõtle, kas ikka lisada see ostukorvi.

Kasuta seda raha, mille oleksid järjekordse tolmukorjaja alla hakkama pannud, parem investeerimiseks. Investeerimisega teenid raha ja samas tunned end ka ebavajalike asjade ostmata jätmise tõttu hästi.

Küsi endalt:

  • Kas ma tõesti tahan seda?
  • Mitu korda ma seda kasutada kavatsen?
  • On see hea investeering?

Need kolm küsimust aitavad ostumöllus jääda mõistlikuks.

Kokkuvõte meie 2020. aasta septembrikuu videotest

Ongi selleks kuuks kõik. Jälgi meie kanalit ja ole kursis ka teiste huvitavate teemadega. Investeeri edasi ja kohtumiseni!