Taastumismäärad tõusevad juba seitsmendat kuud järjest

Statistika ja andmed

Võlas maksete taastamine on juba viimased kuus kuud Bondoras erakordselt hästi läinud ning taastumismäärad jätkasid kasvu ka augustis, mis oli seitsmes järjestikune kasvukuu. Kokku taastati 63 355 makset, mis on võrreldes juulikuu 61 350-ga 3,27% rohkem. See on väga võimas tulemus ning tõestab Bondora võlamenetlusprotsessi efektiivsust.

Taastumismäärad tõusid seitsmendat kuud järjest.
Taastumismäärad tõusid seitsmendat kuud järjest.

Kasvu oli augustis märgata kõigis etappides, ka majasiseses võlamenetluses, mis juulikuus langes. Numbrite üles-alla võnkumine on normaalne, kuid jätkuv tõusutrend on kahtlemata hea uudis.

Enim makseid taastati võlamenetluse ja kohtu etapis – 20 197 taastatud makset ning kasv kuus 4,9%. Teisel kohal olid erandjuhud (4777 taastatud makset, 4,4% rohkem), seejärel majasisene võlamenetlus (15 281, 2,8%) ja neljandaks jäi kohtutäituri etapp (23 100, 2%).

Juulis kasvasid kõige rohkem ehk 2,5% Hispaania taastumismäärad. Augustis ületas Hispaaniat Soome 3,4%-ga ja kõige suurem oli kasv Eestis, kus see oli 3,7%. Ka taastatud maksete arv oli Eestis kõige kõrgem – 27 298, mis moodustab 43,09% kõigist taastatud maksetest.

Taastatud maksed augustis etapi ja riigi järgi.
Taastatud maksed augustis etapi ja riigi järgi.

Raha saadi tagasi pisut vähem

Pärast juuni ja juuli erakordselt häid tulemusi on täiesti normaalne, kui tagasi saadud raha hulk väheneb ja nii see augustis ka läks. Langus oli 5,6% ning summa kokku 631 935 €. Hispaania, Eesti ja Slovakkia numbrid olid kõik languses, Soomes aga tõusis tagasi saadud raha summa 8,2% ja oli 244 197 €.

Kõrgeim oli taastatud raha summa kohtutäituri etapis, kus see ulatus 478 862 euroni, mis on võrreldes juuliga vaid 0,2% vähem. Hetkel moodustab see 75,8% rahavoost.

Taastatud raha augustis etapi ja riigi järgi.
Taastatud raha augustis etapi ja riigi järgi.

Aastane taastumismäär

Kui vaatame seitsme aasta kumulatiivset taastumismäära, on see peaaegu muutumatu – 41,2% on vaid 0,3% vähem kui juulis. Selllegipoolest on 2020. aasta 2014. aasta järel tugevuselt kolmas aasta ning kokku on taastumismäär 43,9%. Kõige kõrgem on jätkuvalt 2019. aasta taastumismäär 51,1%.

Taastumismäärad erinevatel aastatel.
Taastumismäärad erinevatel aastatel.

Eesti taastumismäärad head

Eesti taastumismäärad on 2020. aastal tõusnud iga kuu. Mai 25,2% augustiks tõusnud 39,9% juurde, mis on 2,21% rohkem kui juulis. Eestis väljastakse ka enim laene, sellepärast on see tõus väga hea uudis.

Taastumismäärad riigiti
Taastumismäärad riigiti.

2020. aasta taastumismäärad tugevad

Seitse kuud järjest tõusu on erakordne igal juhul. Meie võlamenetlusprotsess on jõuline ning tõestab kuu kuu järel, et see töötab. See peaks tooma investoritele meelerahu, arvestades ülemaailmselt olukorda, mis meie ümber praegu valitseb. Tulevik on helge ning meil pole kavaski peatuda.

Kas tahad taastumismäärade kohta rohkem teada? Avaldame reaalajas statistikat oma lehel, kust saad jälgida infot võlas maksete, taastumismäärade, tootluse ja palju muu kohta!