Riskid, tasuvus ja talent – teie ees on Bondora toote asepresident

Bondora uudised

2017. aastal jalutas Bondora kontori uksest sisse üks särasilmne ja teotahteline mees. Võime täie kindlusega öelda, et see muutis elu Bondoras igaveseks. Teie ees on Matthew Clannachan, meie ideede generaator, üleni inspireeriv juht ja toote asepresident. Tänase 17. Bondora superstaaride blogiseerias heidame pilgu tema karjäärile ja elule.

Bondora superstaarid #17 – Matthew Clannachan

👨🏻‍🦰 Bondoras alates: 2017

💡 Amet: Toote asepresident

🚀 Meeskond: Tootehaldus

On esmaspäev ja lähed tööle. Milline see päev välja näeb?

Saabun kontorisse, vahetame arendustiimi Kristoga omavahel mõned vaimukad solvangud. Siis vaatan, mis toimub Slackis ja Asanas ning heidan pilgu võtmemõõdikutele. Seejärel teen kiirelt päevaplaani ja panen prioriteedid paika. Suurema osa ajast veedan koosolekutel erinevate osalistega tootearendusprotsessis. Viimasel ajal palju ka värbamise tõttu.

PS! Kui Sul on kogemusi tootearenduses/disainis/programmeerimises ja tahad töötada Bondoras, võta minuga ühendust: [email protected] 😉

Mis on Sinu töö juures kõige parem?

Kõige parem on töötada meeskonnas, mis loob väärtuslikke teenuseid inimestele kogu maailmas. Boonusena õpin palju kõigilt inimestelt, kellega koos töötan. Kui tahan tehnikauudiseid kuulda, räägin Kaareliga. Turundusteemadel hüüan vaid “Tšau, Kairo!”, disaini kohapealt jällegi “Hei, Alex!” Head nõu mistahes teema kohta küsin Pärtelilt.

Mis on Sinu lemmik Bondora väärtus?

“Ei mingit häma.” Nii on palju lihtsam töötada, sest inimesed usaldavad üksteist. Ütled, mida mõtled ja asjad saavad tehtud.

Mis on olnud Bondoras oldud aja jooksul kõige parem?

On olnud väga äge näha Bondorat kasvamas idufirmast selleks, mis ta on täna. Mul on vedanud ja olen saanud selle aja jooksul erinevaid ameteid pidada, kuid peamiselt tootearenduses. Nüüd on minu vastutusalas kogu Bondora toode. Saan töötada lahedate inimestega ja lahendada suuri probleeme iga päev.

On Sul mingeid salajasi oskusi?

Arvan ja loodan, et olen hea talendi märkaja. Mõnikord ei ole inimesed ise oma andest teadlikud. See on aidanud mul edutada ja palgata erakordseid tegelasi.

Kui saaksid valida, kas läheksid uuesti õppima?

Ilmselt läheksin ülikooli astumise asemel mõnda idufirmasse tööle. Kolm aastat Bondoras on sama, mis 10 aastat akadeemilist haridust.

Matti raamatu- ja taskuhäälingu soovitused:

🎙️ 20VC: See on suurepärane taskuhääling, mida veavad tehnikavaldkonna parimad. Nad asuvad kohe asja kallale (ega kuluta aega lapsepõlve, pere, elu ja koeradega seotud küsimustele), nii et saad maksimaalselt kasulikku infot.

📚  Üldine: kõik Yuval Noah Harari kirjutatud raamatud. “Kuidas leida sõpru ja mõjutada inimesi”, Dale Carnegie. “Miks me magame?”, Matthew Walker.

📚 Ärivaldkonnast: “Extreme Ownership”, Jocko Willink ja Leif Babin. “Zero to One”,  Blake Masters ja Peter Thiel. “Sõjaseadused”, Sun Tzu.

Nii, oled kõik ülesanded täitnud, viimane koosolek lõppes, tööpäev on läbi. Räägime isiklikust elust:

Millist nõu annaksid oma nooremale minale?

Vaata tähelepanelikult Eurovisiooni. Siis on sul lihtsam eestlaste popkultuuri-teemalistes vestlustes osaleda.

Kas ananassil on asja pitsa peale?

Alati 🍍

Millist toitu keeldud söömast?

Saan selle eest kindlasti palju kurje pilke. Aga traditsioonilised Eesti toidud, nagu näiteks sült. See näeb välja nagu kassitoit.

Lemmik telesaade?

Mulle meeldib Vormel 1. Aga ma ei tea, kas see läheb arvesse kui telesaade. Ent kes on veidi 2021. aasta võistluseid jälginud ilmselt nõustub, et läheb.

Millist telefoniäppi kasutad kõige rohkem?

Go & Grow’d muidugi.

Kas lükkad äratust edasi?

Ma pole aastaid äratuskella kasutanud. Ärkan tavaliselt ise iga päev enam-vähem samal ajal üles.

Mida meeldib Sulle vabal ajal teha?

Trenni. Viimased kuud olen harrastanud jalgrattasõitu siseruumides (sest Eesti) ja kasutan selleks metaversumi äppe nagu Zwift või Tacx. Võib vist ka öelda, et investeerimine on minu hobi.

Mida tahaksid teha, kuid kardad?

Kardan on vale sõna. Kuid mõnikord mõtlen tehnoloogilisest singulaarsusest ja selle mõjudest. Astumine nii-öelda utoopiamaailma saab olema tõenäoliselt üks raskemaid üleminekuid inimkonna ajaloos. Ja see võib juhtuda juba meie eluajal …

Keda teema huvitab, soovitan lugeda Mo Gawdati “Scary Smart” raamatut.

Ja lõpetuseks – mis on sinu elu moto?

Mitte just moto aga näen elus kõike riski ja tasuvuse suhtena. Näiteks, kui söön ära maailma teravaima chilli-pipra, on risk suu põletamiseks väga suur, kuid selle tasuvus väga väike. Aga kui investeerin aktsiasse, võin kaotada X €, ent võita XXXX €.

Vaadeldes kõiki otsuseid selliselt, on neid lihtne teha.

Ongi tänaseks kõik! Ootame Sind tagasi järgmisel kuul, kui tutvustame 18. Bondora superstaari! ⭐️

Artiklis avaldatud vaated ja arvamused on seotud vaid selle inimesega ega väljenda Bondora ametlikke seisukohti.